"Nå er det jul igjen" er en tradisjonell og livlig norsk julesang, kjent og elsket for sin enkelhet og smittende rytme.

«Nå er det jul igjen» er en tradisjonell og livlig norsk julesang, kjent og elsket for sin enkelhet og smittende rytme. Denne sangen er en fast bestanddel av julen i Norge og er spesielt populær blant barn, ofte sunget i ringdans rundt juletreet. Med sitt repetitive og fengende refreng, «Nå er det jul igjen, og nå er det jul igjen, og julen varer helt til påske», skaper sangen en umiddelbar følelse av fest og fellesskap.

Opprinnelsen til «Nå er det jul igjen» er noe uklar, som ofte er tilfellet med tradisjonelle folkesanger. Sangen antas å stamme fra 1800-tallet og har blitt overlevert gjennom generasjoner. Den enkle teksten og melodien gjør den lett å lære og synge, noe som har bidratt til dens popularitet og varige tilstedeværelse i norsk julefeiring.

Den humoristiske linjen om at «julen varer helt til påske» er et eksempel på den typen folkelig humor som ofte finnes i eldre, tradisjonelle sanger. Denne linjen har blitt tolket på flere måter, men er ofte sett på som en spøkefull kommentar til hvor lenge julefeiringen kan føles som om den varer.

«Nå er det jul igjen» er mer enn bare en sang; den er en del av den norske juletradisjonen, en som samler folk i glede og feiring. Den enkle gleden og fellesskapsfølelsen som denne sangen fremkaller, er et kjennetegn ved norsk julekultur og fortsetter å være en kilde til glede og samhørighet i juletiden.

Sangtekst:

Nå er det jul igjen
og nå er det jul igjen
og julen varer helt till påske.
Nå er det jul igjen
og nå er det jul igjen
og julen varer helt till påske.
Men det var ikke sant
nei det var ikke sant,
for derimellom kommer faste.
Men det var ikke sant
nei det var ikke sant,
for derimellom kommer faste.

Legg igjen en kommentar