Julen er tid for hygge og moro, og å dekorere huset sammen med familie og venner er en av de tingene som kan gi mye ekstra glede både før og under høytiden. Små selvlagde juletrær som juledekorasjoner på bordet kan gi en perfekt hyggestund for hele familien, og de er slettes ikke så vanskelige å lage heller. Alt du trenger for å komme i gang er en kjegleform og noen pyntegjenstander som du sannsynligvis allerede har liggende rundt i huset.

Juleornamentstabel

Du kan lage et tre ved å ta ornamenter av forskjellige størrelser og stable dem på topp av hverandre på en strikkepinne! La en tom båndspole som du dekker med papir fungere som base. Legg de største ornamentene på bunnen, og så legger du til mindre og mindre ornamenter til du kommer til toppen. Og helt til topps setter du på en stjerne. Vips, så er du en flott juledekorasjon!

Julegodteritre

Denne dekorasjonen er både unik og festlig, og selv om det krever en del tålmodighet er den lett å lage. Kjøp en styrofoam (polystyren) kjegle på en hobbybutikk og dekk den med julegodteri, f.eks. plettformede polkagriser som du limer på med en limpistol. Pass bare på å du setter denne og andre spiselige juledekorasjonen ett sted der de er utilgjengelig for små barnehender, da fristelsen lett kan bli for stor.

Pastatre

Dette er en annen matbasert dekorasjon som det er morsomt for hele familien å lage, selv om barna nok trenger litt hjelp med å få limet på pastaen. Gå til innkjøp av grønn penne pasta og lag en kjegle ut av grønn papp. Lim så pastaen stående på kjeglen med litt avstand mellom hver pasta bit. Bruk hvit spraymaling og spray forsiktig litt snø på treet. Helt til tops kan du knyte et lite bånd, eller bruke noe annet til å lage en stjerne.