Flasketuten peker på

Foto: Kevin Qiu

Flasketuten peker på er en lek hvor flere spillere sitter/står/kneler i en sirkel. En flaske er plassert på gulvet i sentrum av sirkelen. En spiller begynner og før hun/han spinner flasken rundt må hun/han finne på en ting som «den som flasketuten peker på» skal gjøre.

Alle aldre kan spille, med tilpasning i henhold til aldersgruppen, til hva folk gjør når flasketuten peker på dem. Flasketuten peker på er utmerket å bruke til utvelgelse i forbindelse med andre leker eller oppgaver. Hvem skal f.eks stå først i gjemsel? Hvem skal ta oppvasken? Hvem skal klippe gresset? Eller bære ut søpla?

Spillet kan også godt brukes ved gaveutdeling i bursdager. Alle gjestene sitter i en ring med sin gave til bursdagsbarnet i fanget. Bursdagsbarnet begynner å snurre flasken og pakker så opp gaven fra den flasketuten peker på. Deretter er det giveren av den første gaven sin tur til å snurre, og nestemann som flasketuten peker på gir sin gave til bursdagsbarnet osv.

I en mer voksen versjon som er populær blant tenåringer, spinner spilleren flasken, og må kysse den personen flasken peker på når den slutter å spinne. Det finnes mange varianter av denne. En variant er at i stedet for å kysse, må to spillere gi hverandre en klem innen 5 sekunder, ellers må de kysse i 10 sekunder. Hvis de ikke kysser innen 10 sekunder, må de tungekysse. Og så videre.

Foto: Kevin Qiu