Foto: Smithereen11

Dette er en lek som passer best for bursdager og andre barneselskaper der det er en del barn med.

Tre eller fire barn setter seg inne på et rom, mens resten av barna står på utsiden med døren lukket. De som sitter på innsiden velger seg ut hvert sitt navn blant de andre barne og forteller hverandre hvem de valgte.

Barna på utsiden stiller seg i en rekke utenfor døren. Førstemann banker på og roper: “Kan jeg komme inn og fri”. Barna innenfor roper “Værsågod” i kor og “frieren” går så inn døra og lukker den etter seg.

Han skal nå gjette hvem av de inne på rommet han tror tenker på navnet hans. Når han tror han vet svaret, bukker han foran den han har valgt. Hvis han gjetter riktig, svarer den han valgte “Du kan bli” og han får bli på rommet. Hvis han valgte feil person, svarer denne i stedet “Avskjed på grått papir”, gir ham et spark i baken og sender ham bakerst i køen på den andre siden av døren igjen.

Barna som sitter inne på rommet må så tenke på et nytt navn blant de gjenværende barna utenfor døren og det hele gjentar seg til alle barna er inne på rommet sammen. Den som sitter igjen med flest “friere” som gjettet riktig har vunnet leken.