Julenissen

Hvordan Komme i Julestemning?

Julestemning

Har du problemer med å komme i julestemning i år? Det er mange som deg og medisinen er nesten alltid den samme: tradisjoner. Det er ingenting som fremkaller julestemning like fort som gode juletradisjoner. Her er noen gode tips for å komme i gang.

Finn det perfekte juletreet

Pakk sammen familien og dra ut på juletrejakt. Enten du besøker en juletreforhandler eller trasker gjennom skogen er det vanskelig å ikke komme i julestemning når du er omgitt av juletrær.

Lag et nedtellingskjede

Sett deg ned sammen med barna, lenk sammen papirstrimler og dann et kjede med en lenke for hver dag som er igjen til jul. Mens du arbeider, snakk om hvilke juletradisjoner du gleder deg til.

Kos med kakao og juletrepynting

Gjør pyntingen av juletre til en årlig tradisjon der dere mimrer over historien til julepynt som betyr noe spesielt for dere.

Lag julegaver sammen

Involver hele familien med å lage håndlagde gaver til familie, venner og naboer. Klipping og liming er ikke bare populært blant barna, det er også sosialt og utvikler nyttige ferdigheter.

Hjelp en annen familie

For noen kan julehøytiden være en vanskelig tid. Snakk med barna dine om hvordan du kan hjelpe en familie i nød. Det kan være å støtte en veldedig organisasjon økonomisk, eller veldedig arbeid familien kan være med på.

Spill julemusikk

Sett på en jule-CD og la julestemningen fylle huset og bilen med julesanger. Hjelp barna med å lære teksten til både gamle og nye sanger slik at de kan synge med.

Arranger en julefilmkveld

Pop litt popcorn og legg opp til en  hyggekveld med julefilmer. Enten du er fan av «Et juleeventyr» eller du heller foretrekker «Reisen til julestjernen», det er en julefilm der ute for alle.

Lag julepynt

Hvorfor ikke gjøre en tradisjon ut av å lage ett nytt juleornament hvert år? Etterhvert som barna blir eldre vil dere alle bli begeistret over å se barnas håndlagde pynt fra  tidligere år henge på treet.

Besøk Julenissen

Noen mener julenissen bor i Finland, men vi i Norge vet jo at ikke det er sant. Hvorfor ikke besøke ham i Drøbak, i Tynset eller et annet sted han har «kontor» her i Norge?

Dra på sightseeing

Ta en tur, hele familien, og gå rundt på julesightsseing i nabolaget. Hvis du ikke selv er i julestemning så er det helt sikkert noen av naboene dine som er det og hvorfor ikke dra nytte av det? Kikk på alt det flotte, det rare og kanskje noen ganger til og med helt sprøe naboene dine har gjort for å skape julestemning i nabolaget. Og selv om kanskje ikke alt er helt etter din smak, nyt det faktum at julen skaper lys og glede hos så mange mennesker på så mange forskjellige måter.

God Jul!

Foto av Nathan
Exit mobile version